O domu

Vrednote

Srčnost in skrb za druge

Uporabnikom s srčnostjo, prijaznostjo in naklonjenostjo pomagamo pri zadovoljevanju bioloških, psiholoških in socialnih potreb. Pri tem si prizadevamo zaznavati njihove občutke, čustva, potrebe in želje.

 

Strokovnost in delavnost

Pri svojem delu upoštevamo strokovna priporočila in zakonske podlage ter sledimo novostim na posameznih strokovnih področjih. Spodbujamo samoiniciativnost in delovno vnemo. Zavzeto poprimemo za vsako delo, skladno z našimi kompetencami in pristojnostjo.

 

Odgovornost in zaupanje

Pri svojem delu stojimo za svojimi dejanji in besedami. Medsebojno si zaupamo in sodelujemo. Za svoje delo in napake prevzamemo odgovornost ter se iz njih nenehno učimo.

Timsko delo in organiziranost 

Z  dobrim medsebojnim sodelovanjem, aktivnim poslušanjem, izmenjavo mnenj in izkušenj dosegamo skupne cilje. Sprejemamo in dajemo konstruktivne kritike, stremimo k istim ciljem, se medsebojno podpiramo in prilagajamo.

 

Spoštovanje 

Upoštevamo in spoštujemo mnenje vsakega posameznika, sprejemamo drugačnost, smo strpni drug do drugega in upoštevamo zasebnost.

 

Etičnost

Delo opravljamo humano, strokovno, vestno, odgovorno in v korist stanovalcev. Pri svojem delu upoštevamo načela enakopravnosti, človeških vrednot in dostojanstva vseh ljudi.

Razvoj, učenje in osebna rast 

Gojimo odprtost za nova znanja in spoznanja, zato se stalno strokovno izobražujemo in pridobljena znanja delimo s svojimi sodelavci. Sledimo evropskim trendom pri razvijanju sistema kakovosti v domovih za starejše in uvajamo nove delovne pristope. Dom obnavljamo premišljeno in na osnovi izkušenj, da bi zagotovili čim višjo kvaliteto bivanja.

 

Ustvarjalnost

V svoje delo na vseh področjih vključujemo izvirne ideje, iščemo nove poti, jih preverjamo in razvijamo. Dobre rezultate uporabimo za dobrobit naših uporabnikov. Negujemo slovensko tradicijo.

 

Varnost

Stanovalcem zagotavljamo 24-urno zdravstveno in socialno oskrbo, varujemo njihovo zasebnost in se trudimo ohranjati njihovo človeško dostojanstvo v vseh situacijah. Tudi zaposlenim zagotavljamo zaščitna sredstva in opremo za varno delo v skladu z zakonodajo, saj želimo, da svoje delo opravljajo brez tveganja za zdravje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih

OK