Storitve

Namestitev

V enoti Mengeš nudimo bivanje v ogrevanih, vzdrževanih in opremljenih enoposteljnih, dvoposteljnih, tri in štiri posteljnih sobah, v enoti Trzin pa enoposteljnih in dvoposteljnih sobah.

V vseh prostorih zagotavljamo stalno vzdrževanje in čistočo, okusno in zdravo prehrano ter pomoč pri vsakdanjih dnevnih aktivnostih.

V največji možni meri skušamo zadovoljiti interese stanovalcev, zato nudimo pestro izbiro aktivnosti in skupin za kakovostno preživljanje prostega časa.

Trudimo se za iskrene medsebojne odnose, ki stanovalcem nudijo občutek varnosti, topline in sprejetosti. Odprti smo za vse predloge stanovalcev, svojcev ali ostalih za izboljšanje naših storitev. 

Poleg  namestitve v dom za nedoločen čas, nudimo tudi namestitev za krajši čas (do 3 mesece) in dnevno varstvo.

Pri namestitvi v dom vam pomoč nudi naša socialna služba.

Nega in oskrba

Za zdravstveno nego in oskrbo stanovalcev skrbi široka strokovna ekipa, ki vsem uporabnikom zagotavlja celovito zdravstveno nego in oskrbo, skrbi za preprečevanje bolezni, varovanje in podpiranje zdravja stanovalcev ter dobro telesno in duhovno počutje. V okviru zdravstvene nege stanovalce spodbujamo k čim večji samooskrbi in obenem upoštevamo njihovo individualnost ter njihove želje in potrebe. 

 

Zdravstveno varstvo

Stanovalcem zagotavljamo kvalitetno in celostno zdravstveno obravnavo:

  • v ambulanti doma za stanovalce skrbi zdravnica - specialistka družinske medicine, ki je dosegljiva v okviru uradnih ur od ponedeljka do petka,
  • v dom pa prihajajo tudi specialisti psihiatrije, fizioterapije in zobozdravnik.

Izven ordinacijskega časa (vikendi, prazniki, popoldan in ponoči) zdravstveno oskrbo zagotavljamo z Zdravstvenim domom Domžale v okviru urgentne službe oziroma dežurnih zdravnikov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih

OK