OBVESTILO OBISKOVALCEM (4.11.2021)

04. 11. 2021

 Spoštovani obiskovalci,

obveščamo vas, da smo v Domu počitka Mengeš v sredo, 3. 11. 2021, pri stanovalcih žal zabeležili eno okužbo s COVID-19 ter dve okužbi pri zaposlenih. Skladno s kriznim načrtom Doma počitka Mengeš smo vzpostavili rdečo in sivo cono. Upoštevajoč algoritem ravnanja v primeru potrjene okužbe v domu s strani NIJZ-ja ter po posvetu z domsko zdravnico, izvajamo testiranje stanovalcev in zaposlenih. Ravno tako skrbno spremljamo zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih ter ob pojavu znakov, ki so značilni za COVID-19, ustrezno ukrepamo.

Glede na opisano stanje vse obiskovalce ponovno vljudno prosimo za sodelovanje pri preprečevanju širjenja okužb.

Za vse obiskovalce še vedno velja izpolnjevanje pogoja PCT. Na obisk naj pride ena zdrava oseba za krajši čas od 9.30 do 16.ure. Prav tako vas še naprej prosimo, da ob obisku upoštevate vse zaščitne ukrepe.

V domu se za stanovalce trenutno izvajajo individualne storitve, zadrževanje v skupini je odsvetovano.

Za vse informacije glede zdravstvenega stanja stanovalcev se lahko obrnete na ambulanto doma na tel. št.  01 723 09 46  ali pošljete vprašanje na elektronski naslov mateja.lipovsek@dpm.si. Odgovore vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času.

Z željami, da ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.

Ekipa Doma počitka Mengeš

 

Zadnja obvestila

OBVESTILO OBISKOVALCEM (7.12.2021)

07. 12. 2021

Spoštovani svojci in ostali obiskovalci,

z veseljem vas obveščamo, da trenutno v Domu počitka Mengeš in v enoti Trzin ni nobenega primera okužbe z virusom SARS-Cov-2, niti med stanovalci niti med zaposlenimi.

V želji, da bi tako ostalo tudi naprej, vas naprošamo, da spoštujete in upoštevate navodila in nasvete za varen potek obiskov (pravilno nameščena kirurška maska, skrbno razkuževanje, izogibanje tesnim stikom itd.) ter svoj obisk preložite, če se slabo počutite ali sumite, da ste bili pred kratkim v stiku z okuženo osebo.

Preberite več

OBVESTILO OBISKOVALCEM (24.11.2021)

24. 11. 2021

Spoštovani svojci in ostali obiskovalci,

obveščamo vas, da je stanje v Domu počitka Mengeš nespremenjeno, saj med stanovalci in zaposlenimi nismo zabeležili novih okužb z virusom SARS-Cov-2. Dve okužbi pa sta bili potrjeni pri stanovalcih v Enoti Trzin. V obeh enotah še nadalje skrbno spremljamo zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih in po potrebi nemudoma ukrepamo.

Preberite več

OBVESTILO OBISKOVALCEM (16.11.2021)

16. 11. 2021

Spoštovani obiskovalci,

obveščamo vas, da je v Domu počitka Mengeš prišlo do okužbe z virusom SARS-CoV-2 pri treh zaposlenih. Pri stanovalcih trenutno nismo zabeležili okužbe.

Okužbo smo zabeležili tudi v Enoti Trzin, in sicer pri enem stanovalcu.

Z željo, da čim bolj zamejimo oziroma preprečimo vdor virusa v dom, vas prosimo, da še nadalje upoštevate vsa navodila in priporočila za preprečevanje in zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2

Preberite več