OBVESTILO OBISKOVALCEM (11.1.2022)

11. 01. 2022

Spoštovani svojci in drugi obiskovalci doma,

obveščamo vas, da se epidemiološka slika v Enoti Trzin umirja, saj v rdeči coni biva samo še en stanovalec. Enota Trzin tako z današnjim dnem odpira svoja vrata za obiskovalce. Prav tako smo ponovno uvedli naročanje na storitve pedikerja in frizerja.

V Enoti Mengeš okužb s koronavirusom doslej nismo zabeležili.

Glede na slabo epidemiološko sliko v Sloveniji in v lokalnem okolju vas prosimo, da nam pomagate pri nadaljnjem preprečevanju vdora virusa v naš dom, in sicer tako, da pri obiskih dosledno upoštevate naslednja navodila in priporočila:

  • Obiski potekajo od 9.00 do 11.00 ure in od 14.00 do 16.00 ure, ob sobotah in nedeljah pa od 10.00 do 11.30 ure.
  • Vsi obiskovalci se ob prihodu v dom evidentirajo pri recepciji in predložijo dokazila o izpolnjevanju enega od pogojev PCT. Obiskovalce prav tako prosimo, da dosledno spoštujejo vse preventivne ukrepe in imajo ves čas obiska ustrezno nameščeno zaščitno masko. Priporočamo uporabo mask FFP2.
  • Obiski so omejeni na eno zdravo odraslo osebo in lahko trajajo do pol ure.
  • Odsvetujemo obiske otrok in mladostnikov.
  • Vse obiskovalce prosimo, da do nadaljnjega omejijo obiske na dva- do trikrat tedensko.

Osebje lahko, če obiskovalci ne upoštevajo navodil in dogovorjenih preventivnih zaščitnih ukrepov, obisk prekine.

Priporočamo vam, da izhode stanovalcev v času, ko je v lokalnem okolju epidemiološka slika zelo slaba, omejite zgolj na najbolj nujne. Če se kljub temu odločite za izhod stanovalca, pa priporočamo, da preverite varnost v svojem krogu in se predhodno samotestirate. Prosimo vas tudi, da nas obvestite, če je stanovalec prišel v stik z okuženo osebo.

Hvala za sodelovanje ter upoštevanje ukrepov in priporočil.

Vse dobro vam želi,

ekipa Doma počitka Mengeš in Enote Trzin.