Obvestilo svojcem (11.1.2021)

11. 01. 2021

Enota Mengeš

Obveščamo vas, da je bilo v Enoti Mengeš od zadnjega poročanja pri stanovalcih odvzetih 56 testov PCR (navadnih testov) in 29 hitrih testov.

Trenutno je v domu pozitivnih 22 stanovalcev.

V Enoti Mengeš se je do sedaj cepilo 94 % stanovalcev, ki v zadnjih treh mesecih niso zboleli za COVID-19. Cepljeni so bili vsi, ki so izrazili željo po cepljenju in so dali soglasje oz. je za njih dala soglasje pooblaščena oseba oz. zakoniti zastopnik.

Zaradi ponovnega vdora virusa v Enoto Mengeš obiski stanovalcev žal niso mogoči. O spremembi vas bomo nemudoma obvestili.

Enota Trzin

V Enoti Trzin je stanje pri stanovalcih nespremenjeno. Vsi stanovalci so zdravi. Obiski potekajo neprekinjeno.

Do sedaj se je cepilo 76 % stanovalcev, ki v zadnjih treh mesecih niso zboleli za COVID-19. Cepljeni so bili vsi, ki so izrazili željo po cepljenju in so dali soglasje oz. je za njih dala soglasje pooblaščena oseba oz. zakoniti zastopnik.

Zaposleni

Od zadnjega poročanja smo med zaposlenimi opravili 21 testov PCR (navadnih testov) in 61 hitrih testov. Dva zaposlena sta bila pozitivna.

Trenutno so štirje zaposleni pozitivni na SARS-CoV-2.

Vsi zaposleni, ki so izrazili željo po cepljenju, so bili cepljeni. Zaposleni, ki so okužbo preboleli, so bili iz cepljenja izvzeti.

Tako v Enoti Mengeš kot v Enoti Trzin ni bilo zabeleženih stranskih učinkov cepljenja, niti pri stanovalcih niti pri zaposlenih. Nekateri so navedli le, da imajo rdečino na mestu vboda ali bolečo ramo. Tudi to je v nekaj dneh izzvenelo.

 

Ekipa Doma počitka Mengeš in Enote Trzin.