Obvestilo svojcem (18.8.2020)

18. 08. 2020

Spoštovani svojci in obiskovalci!

V imenu stanovalcev in zaposlenih v Domu počitka Mengeš in enoti Doma v Trzinu bi se vam  rada iskreno zahvalila za vaše dosedanje razumevanje in upoštevanje priporočil za preprečitev vnosa virusa v naš dom. Hvala vam tudi, da obiske, tako kot je dogovorjeno, najavljate vnaprej.  Zavedamo se, da za vas  to pomeni dodatno obremenitev.

V Domu smo zaradi novega korona virusa morali ustaljeni ritem dela in življenja prilagoditi številnim spremembam; nekatere nam še posebej niso ljube, saj slabšajo kakovost življenja stanovalcev. V mislih imamo v prvi vrsti omejevanje stikov stanovalcev s sorodniki in prijatelji. Toda slaba epidemiološka slika v Sloveniji in okoliških državah kaže, da bomo morali do nadaljnjega  še naprej upoštevati vsa pravila in navodila s strani pristojnih služb. Virusa še ne obvladujemo in odprtih je vse preveč neznank, da bi lahko zaživeli po starih navadah.

Zato bi vas prosili za nadaljnje upoštevanje navodil in  priporočilih, in sicer:

 • Obiske je potrebno do nadaljnjega še naprej najavljati.
 • Obiski so še naprej omejeni na eno zdravo odraslo osebo na dan in lahko trajajo 30 minut. Vsak stanovalec ima lahko en obisk na teden. Le tako bomo lahko omogočili obiske vsem stanovalcem.
 • V kolikor obisk poteka v sobi stanovalca (v primeru slabega zdravstvenega stanja, paliativne oskrbe ali ko stanovalec ob odsotnosti svojca odklanja hrano ali pijačo) je obisk omejen na 1 uro.
 • Obisk lahko najavite od ponedeljka do petka preko elektronske pošte sprejem@dpm.si ali po telefonu:
 • za enoto Mengeš na tel. štev.: 01 723 72 28 med 8.00 in 10.00 uro,
 • za enoto Trzin na tel. štev.: 01 560 94 44 med 9.00 in 11.00 uro.
 • Obisk izven termina je možen v primeru poslabšanega zdravstvenega stanja ali paliativne oskrbe stanovalca vendar samo ob predhodnem dogovoru s socialno službo doma.
 • Ob prihodu v dom je potrebno, tako kot do sedaj, podpisati izjavo, da ste bili v zadnjih 14 dneh zdravi,  da v tem obdobju niste bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oz. je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena in z nobeno osebo, ki je v karanteni ter da ne prihajate iz rizičnih območij.
 • Ob prihodu v Dom vas prosimo, da si razkužite roke. Izmerili vam bomo telesno temperaturo. Če bo le ta povišana vam vstopa v Dom ne smemo dovoliti.
 • V kolikor ste pred kratkim bivali v kateri od rizičnih držav, vas prosimo, da upoštevate navodila, ki so vam jih obmejne službe posredovale ob prehodu čez mejo oziroma na obisk pridete po preteku 14 dni.
 • Obiske mladoletnih oseb in otrok odsvetujemo.
 • Stanovalcem izhode iz doma (v domače okolje, trgovino, kavarno, pošto..) odsvetujemo.
 • Ob obiskih obvezno uporabljajte kirurško masko in ne maske iz blaga. Prosimo, da v času obiska vzdržujete fizično distanco in se stanovalca ne dotikajte. Morebitni fizični kontakt naj bo omejen na dotik rok, pri čemer si obiskovalec pred dotikom razkuži roke, po dotiku pa si oba stanovalec in obiskovalec razkužita roke.

Opozorili bi vas še, da ste obiskovalci dolžni upoštevati seveda tudi vsa splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, higiena kašlja itd.).

Hvala za vaše razumevanje.

 

Lidija Krivec Fugger

Direktorica