Obvestilo svojcem (16.9.2020)

16. 09. 2020

Spoštovani svojci  in ostali obiskovalci,

zaradi trenutno zelo slabe epidemiološke situacije v Sloveniji vas ponovno prosimo za sodelovanje. Da bi preprečili vnos virusa SARS -Cov-2 v Dom se moramo vsi zelo potruditi in narediti vse kar je v naših zmožnostih. Omejevanje obiskov na krajši čas je obremenjujoče in boleče za vse. Tudi mi si želimo, da bi bilo druženje lahko bolj pogosto in dolgotrajnejše. Toda dejstva so neizpodbitna. Virus se pospešeno širi. Vsi skupaj moramo stremeti k temu, da preprečimo vdor okužbe med naše stanovalce. Rizična skupina so. Pomagajte nam v naših prizadevanjih.

Upoštevajte predlagane ukrepe oziroma priporočila:

 • Obiske je še vedno potrebno predhodno najaviti. Obiski so evidentirani.

 

 • Obiski so še naprej omejeni na eno zdravo odraslo osebo na dan. Čas obiska je omejen na 30 minut. Vsak stanovalec ima lahko  en obisk na teden. Le tako  bomo lahko omogočili obiske vsem stanovalcem.

 

 • V kolikor obisk poteka v sobi stanovalca (v primeru slabega zdravstvenega stanja, paliativne oskrbe ali ko stanovalec ob odsotnosti svojca odklanja hrano ali pijačo) je obisk omejen na 1 uro.

 

 • Predvideni termini za obiske so od 9.00 do 11.00 ure ter od 14.00 do 16. ure. Obiski bodo še vnaprej v največji možni meri potekali na dvorišču doma.

 

Obisk lahko najavite od ponedeljka do petka preko elektronske pošte sprejem@dpm.si ali po telefonu, in sicer za:

Enoto Mengeš:  tel.štev.:  01 723 72 28 med 8.00 in 10.00 uro

Enoto Trzin:  tel.štev.:  01 560 94 44 med 9.00 in 11.00 uro.

 

 • Še vedno je ob prihodu v dom potrebno izpolniti vprašalnik ( vprašalnik lahko tudi natisnete in že izpoljnjenega prinesete s seboj) za spremljanje epidemiološke situacije in zdravstvenega stanja obiskovalcev. V kolikor opažate simptome kot npr. povišana telesne temperatura, kašelj, oteženo dihanje, izguba vonja ali okusa, bolečine v mišicah, nespecifične prebavne težave, vas prosimo, da na obisk ne pridete.

 

 • V času obiska je potrebno obvezno uporabljati kirurško masko. Vljudno prosimo, da vzdržujete fizično distanco (1,5 m) in se stanovalca ne dotikajte. Morebitni fizični kontakt naj bo omejen na dotik rok, pri čemer si obiskovalec pred dotikom razkuži roke, po dotiku stanovalec in obiskovalec razkužita roke.

 

 • Vse obiskovalce, ki obiskujete svojce v sobah, prosimo, da se zadržujete ob stanovalcu. Zadrževanje ali druženje z ostalimi stanovalci po sobah in drugih prostorih Doma ni dovoljeno.

 

 • Obiske mladoletnih oseb in otrok odsvetujemo.

 

 • Odhode stanovalcev domov odsvetujemo. Če se kljub temu odločite za odhod iz Doma je potrebno, da upoštevate vse varovalne ukrepe.

 

 • V kolikor ste pred kratkim bivali v kateri od rizičnih držav, vas prosimo, da upoštevate navodila, ki so vam jih posredovale ob prehodu čez mejo obmejne službe ter na obisk pridete po preteku 14 dni. V kolikor ste bili morebiti v tesnem stiku z osebo, ki ji je bila odrejena karantena, obiske odsvetujemo.

 

 • Obisk izven termina je možen v izjemnih primerih, vendar ob predhodnem dogovoru s socialno službo ali odgovorne osebe za področje zdravstvene nege. Nenapovedanih obiskov ne bomo mogli organizirati.

 

Hvala vam za razumevanje.

 

Z željami, da ostanemo zdravi, vas  lepo pozdravljamo.

 Ekipa Doma počitka Mengeš