Obvestilo svojcem (25.1.2021)

25. 01. 2021

Enota Mengeš

V Enoti Mengeš od petka, 22. 1. 2021, ni več nihče od stanovalcev okužen z virusom SARS-CoV-2. Rdečo cono smo lahko zaprli, stanovalci pa so se vrnili v svoje sobe. Življenje v domu se počasi normalizira.

V manjših skupinah bomo ponovno začeli izvajati delovno terapijo in fizioterapijo. Načrtujemo, da bodo stanovalci že proti koncu tedna lahko ponovno obedovali v jedilnici.

V naslednjem tednu bomo čas obiska podaljšali na pol ure, le tako bodo lahko imeli vsi stanovalci možnost obiska. Še vedno bo obiske treba najaviti; potekali bodo po smernicah in priporočilih NIJZ.

S petkom je začel delovati med stanovalci zelo priljubljen kavomat.

Enota Trzin

V Enoti Trzin je stanje nespremenjeno.

Obiski še naprej potekajo po ustaljenem načinu in z upoštevanjem vseh ukrepov in priporočil NIJZ.

Dejavnosti fizioterapije in delovne terapije se v Enoti Trzin že od prejšnjega tedna odvijajo v manjših skupinah. Prav tako bodo stanovalci  lahko pričeli obedovati v jedilnici Enote Trzin. 

Zaposleni

Zaposleni se testiramo na COVID-19 s hitrimi testi po navodilih pristojnega ministrstva. Trenutno sta v domu še 2 zaposlena pozitivna na COVID-19, ki pa sta izločena iz delovnega procesa.

Nadejamo se, da nam bo cepivo proti COVID-19 kmalu in v čim večji meri omogočilo življenje, kot smo ga poznali pred epidemijo. V sredo, 20. 1. 2021, so vsi stanovalci in zaposleni, ki so že prejeli prvi odmerek cepiva, prejeli še drugega. Po mnenju stroke naj bi bila na ta način zaščita pred okužbo kar 95-odstotna. Tega se veselimo, saj si vsi namreč želimo bližino drug drugega, druženje, odhode v bližnjo okolico, čim več obiskov itd. Tudi ostali stanovalci in zaposleni, ki so okužbo že preboleli, se v večini primerov želijo cepiti.

Vsem stanovalcem in svojcem se zahvaljujemo za upoštevanje ukrepov in priporočil NIJZ v času, ko smo se v domu borili proti virusu. Hvala za vso podporo in pomoč, ki ste nam ju izkazovali.

 

Ekipa Doma počitka Mengeš in Enote Trzin