Obvestilo svojcem (29.9.2020)

29. 09. 2020

Spoštovani svojci,

v Domu počitka Mengeš smo bili v nedeljo, 27. 9. 2020, zvečer obveščeni, da je bila pri naši sodelavki iz zdravstveno negovalne službe v Enoti Mengeš, potrjena okužba s koronavirusom. Obolela  je bila zadnjič na delu v petek, 25. 9. 2020, v dopoldanskih urah. Zbolela je naslednji dan (v soboto), ko se je pojavila rahlo povišana telesna temperatura.

Pred tem je bila okužba  potrjena pri še eni zaposleni, vendar ta že nekaj časa ni bila vključena v delovni proces in po mnenju epidemiološke službe ne predstavlja potencialnega vira za širjenje  okužbe med našimi stanovalci ali zaposlenimi.

Povezali smo se z epidemiološko službo in vodjo regijskega tima, ki deluje v okviru Delovne skupine koordinatorjev za preprečevanje in obvladovanje okužb, ustanovljene pri Ministrstvu za zdravje. Takoj smo ukrepali in za obe enoti (v Mengšu in Trzinu) uvedli prepoved obiskov in sprejeme novih stanovalcev, prav tako smo za vse stanovalce ustavili skupinske aktivnosti in izhode iz Doma.  V Enoti Mengeš smo ukinili tudi delitev obrokov v skupnih jedilnicah. Delo smo organizirali tako, da zaposleni ne prehajajo med posameznimi oddelki.  Dodatno smo poostrili vse ukrepe za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb. Prepovedane so storitve frizerke in pedikerke. Ukrepe uvajamo za 14 dni oziroma do razjasnitev epidemiološke slike v domu.

Dve delavki, ki sta bili  v neposrednem stiku z obolelo, smo po navodilih pristojnih služb napotili na odvzem brisa in v izolacijo. Obe delavki sta bili negativni.

Brise smo odvzeli tudi pri petih stanovalcih iz Enote Mengeš. Izvid je bil pri vseh negativen.

Zelo pozorno spremljamo zdravstveno stanje stanovalcev. Ti se počutijo dobro in trenutno ne kažejo znakov okužbe s koronavirusom. Trudimo se, da je njihovo bivanje v našem domu kljub opisanim ukrepom in omejitvam kar najbolj prijetno.

Glede na epidemiološke ugotovitve bomo pri zaposlenih in stanovalcih po potrebi izvedli dodatna testiranja. Vse svojce bomo o kakršnemkoli poslabšanju zdravstvenega stanja stanovalcev nemudoma individualno obvestili po ustaljenih poteh.

Za  dodatne informacije lahko pokličete ambulanto doma, in sicer na telefonsko številko:

Cirila Pančur: 01 330 15 62

Irena Grilj:      01 330 15 80

Če bi želeli z vašim bližnjim opraviti video klic, se prosim obrnite na socialno službo doma.

 

Hvala za vse vaše dobre želje, potrpljenje in razumevanje. 

Ekipa Doma počitka Mengeš in Enote Trzin.