Obvestilo svojcem (30.3.2021)

30. 03. 2021

Spoštovani,

kot veste, se je Vlada RS odločila, da zaradi zelo slabe epidemiološke slike uvede poostrene omejitvene ukrepe za zajezitev epidemije. V določenih DSO-jih prihaja do pojavov okužb že cepljenih stanovalcev, zato smo se odločili, da v Domu počitka Mengeš omejimo obiske.

V času od 1. 4. do 12. 4. ima lahko vsak stanovalec en obisk na teden. Obiski so možni ob predhodni najavi po e-pošti (sprejem@dpm.si) ali po telefonu, in sicer:

  • ENOTA MENGEŠ: 01 723 72 28 (pokličite med 8. in 10. uro)
  • ENOTA TRZIN: 01 560 94 44 (pokličite med 9. in 11. uro)

Obiski bodo potekali od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro in med 13. in 16. uro ter bodo razdeljeni po oddelkih. Ob sobotah, nedeljah in praznikih so obiski možni med 9. in 11. uro.

Obisk izven termina je možen v izjemnem primeru (npr. poslabšano zdravstveno stanje stanovalca), vendar samo ob predhodnem dogovoru z ambulanto doma.

Stanovalec lahko v času praznikov v spremstvu svojcev odide v domače okolje, kjer je po navodilih Vlade RS dovoljeno združevanje dveh gospodinjstev oz. 6 odraslih oseb. Odhod v domače okolje je treba predhodno najaviti najkasneje do petka, 2. 4. 2021.

Ob obiskih je treba v skladu s priporočili obvezno uporabljati zaščitne ukrepe (kirurška maska, razkuževanje, ustrezna razdalja). Vsak obisk se evidentira, zato je potrebno ob prihodu v dom izpolniti tudi vprašalnik za spremljanje epidemioloških razmer in zdravstvenega stanja obiskovalcev. Obiske mladoletnih oseb in otrok odsvetujemo.

 

Ekipa Doma počitka Mengeš in Enote Trzin