OBVESTILO SVOJCEM (7.2.2022)

07. 02. 2022

Spoštovani svojci in ostali obiskovalci,

žal vas moramo obvestiti, da se je okužba pri stanovalcih razširila tudi v stavbi B v četrtem nadstropju, zato je tudi v tem nadstropju vzpostavljena rdeča cona. Ta je vzpostavljena tudi na oddelkih A1 in A2. Obiski v rdeči coni so odsvetovani.  

Naše osebje skrbno spremlja zdravstveno stanje stanovalcev ter ravna v skladu s protokoli in strokovnimi priporočili. Stanje stanovalcev je trenutno stabilno. V primeru kakršnih koli sprememb vas bomo kontaktirali osebno.

Če želite vzpostaviti stik s stanovalci prek videopovezave, se za to dogovorite pri socialni službi doma na e-poštnem naslovu sprejem@dpm.si, in sicer vsaj en dan pred želenim videoklicem.

Informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev in počutju lahko pridobite v ambulanti Doma počitka Mengeš na telefonski številki 01 723 09 46 (med 11.30 in 13.30 uro) ali e-naslovu ambulanta@dpm.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiski v obeh enotah potekajo ob delavnikih od 9. do 11. ure in od 14. do 16. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa med 10. in 11.30 uro, v enoti Trzin med 9. in 11. uro.

Na ostalih oddelkih (vključno z oddelkom B3) ter v enoti Trzin se obiski odvijajo po ustaljenem postopku:

  • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo za kratek čas, tj. 30 minut.
  • Ponovno opozarjamo, da je za vse obiskovalce obvezna maska FFP2, za katero vas prosimo, da jo imejte nameščeno ves čas obiska.
  • Priporočamo, da opravite pred obiskom hitri test in tako preverite svoje zdravstveno stanje.
  • Odsvetujemo obiske mlajšim od 18 let.

Za obisk je treba izpolnjevati PCT-pogoj, in sicer:

  • Dokazilo da ste preboleli okužbo SARS-CoV-2 v obdobju, ki ni daljše od 180 dni.
  • Dokazilo o cepljenju z dvema oziroma/ali enim odmerkom cepiva (odvisno od vrste cepiva).
  • Dokazilo o cepljenju s poživitvenim odmerkom, ki velja do nadaljnjega.
  • Dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur, ali testa PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se še nadalje držite vseh ukrepov in priporočil, saj je to ključno za zajezitev okužb. Ne pozabite tudi na razkuževanje rok.

Hvala za vaše razumevanje in podporo.

Želimo vam vse dobro in lepo pozdravljeni.