Obvestilo svojcem (7.5.2020)

07. 05. 2020

Spoštovani,

od srede, 6.5.2020, dalje so stanovalcem zopet omogočeni obiski.  Stanovalci so vaših obiskov zelo veseli in komaj čakajo na srečanje.  Obiske skušamo omogočiti vsem stanovalcem in  vsem bližnjim svojcem ter prijateljem.

Zaradi velikega števila telefonskih klicev vas vljudno prosimo, da se na obisk naročate preko spletne pošte sprejem@dpm.si. Če nimate dostopa do interneta se najavite po telefonu socialni službi od ponedeljka do petka med 9.00 - 10.00 uro. Zaradi nemotenega procesa dela vas  prosimo za upoštevanje uradnih ur.  

Glede na izjemno veliko število najav smo razpored obiskov pripravili tako, da ima vsak stanovalec možnost največ enega obiska na teden. Zavedamo se, da bi si vsi želeli veliko več časa preživeti s starši oz. sorodniki, vendar zaradi kadrovskih in časovnih omejitev le to ni mogoče.

Po navodilih pristojnih organov na obisk lahko pride samo  ena oseba, zato vas prosimo, da se svojci med seboj dogovorite, kdo izmed vas bo prišel na obisk posamezen teden. Če dogovor med vami ni možen, bomo upoštevali vrstni red prijav.

Obveščamo vas, da vam zaradi varstva osebnih podatkov  informacije o tem, kdo od svojcev se je prijavil na obisk k posameznemu stanovalcu, ne smemo posredovati.

Ob dosedanjih obiskih smo zaznali tudi številne kršitve navodil in priporočil, kot je nepravilna uporaba maske, odstranjevanje  zaščitne opreme tekom samega obiska ter  prinašanje hrane in ostalih stvari. Vljudno vas prosimo, da  pri obiskih upoštevate vsa  navodila in priporočila, ki so objavljeni na spletni strani oz. vam jih predočimo ob obisku. Le tako ne bo prišlo do vnosa virusa v Dom. Obiski so možni samo ob doslednem upoštevanju vseh varnostnih ukrepov.

 

Verjamemo, da je naš skupni cilj, da vsi ostanemo zdravi, zato prosimo za strpnost, razumevanje in upoštevanje vseh navodil.

 

Hvala in ostanite zdravi.

 

Direktorica

Lidija Krivec Fugger