Obvestilo svojcem (7.5.2021 )

07. 05. 2021

Spoštovani,

glede na trenutne ugodne epidemiološke razmere v Enoti Doma počitka Mengeš in Enoti Trzin, ko je večina stanovalcev že cepljenih proti COVID-19 ali so bolezen že preboleli, bomo obiske od ponedeljka, 10. 5. 2021, dalje oziroma do preklica delno sprostili.

Za obiske, ki se bodo izvajali od 10. 5. 2021 dalje, ni več potrebna predhodna najava.

Obiski bodo potekali od ponedeljka do nedelje od 9. do 17. ure.

V skladu z navodili pristojnih organov je ob obisku potrebno nadaljnje izvajanje vseh ukrepov za preprečevanje prenosa virusa SARS-CoV-2 (zlasti dosledna higiena rok in kašlja, vzdrževanje fizične razdalje, uporaba zaščitnih mask itd.), saj možnost prenosa okužbe preko osebe, ki je bila v celoti cepljena oziroma je okužbo z virusom SARS-CoV-2 že prebolela, še ni izključena.

Še vedno priporočamo, da na obisk prideta največ dve zdravi osebi iz istega gospodinjstva, in sicer enkrat dnevno. Obiske mladoletnih oseb in otrok odsvetujemo.

V dvo  ali več posteljnih sobah je možen samo en obisk istočasno. V primeru, da se na obisku srečata dva svojca, vas prosimo, da obisk izvedete izven sobe ali počakate, da se prvi obisk zaključi.

Obiske stanovalcev, ki so v izolaciji (siva cona), pa je treba še vedno najaviti, in sicer pri socialni službi ali ambulanti doma.

ENOTA MENGEŠ:  01 723 72 28 

ENOTA TRZIN:   01 560 94 44

Pri izhodih stanovalcev v domače okolje prosimo svojce za predhodno obvestilo. Le tako bomo lahko pripravili vse potrebno za odhod stanovalca v domače okolje. Svojce obenem tudi prosimo, da v primeru pojava simptomov oziroma znakov okužbe z virusom SARS-CoV-2 ali drugih neugodnih epidemioloških stanj pri stanovalcih na to opozorijo in se že pred vrnitvijo v dom dogovorijo o potrebnih ukrepih.

Vsak obisk bomo v skladu z navodili pristojnih organov še naprej evidentirali, zato je treba ob prihodu v dom izpolniti vprašalnik o zdravstvenem stanju obiskovalcev.

 

Da ostanete zdravi, vam želi

ekipa Doma počitka Mengeš