Zahvala in voščilo

31. 12. 2020

Za nami je leto, ki nas je postavilo pred preizkušnjo, preizkušalo je medsebojne odnose, solidarnost, nas povprašalo, če še znamo biti človek človeku. Na novo smo spoznali, kakšen pomen ima dotik, stisk dlani, širok nasmeh in bližina sočloveka, ki je bila še ne tako dolgo nazaj samoumevna.

S stiskami smo se spopadali vsi, stanovalci, svojci in zaposleni.  Bili so trenutki nemoči, ko smo mislili, da ne bomo zmogli več, pa nas je gnala naprej ljubezen do sočloveka in prav v takšnih trenutkih je še kako pomembno vedeti, da nismo sami.  In ne, v tem letu se zagotovo nismo počutili sami, saj ste nam vsakodnevno pokazali, da ste  z nami. Z lepimi besedami, prijaznimi sporočili, voščilnicami, elektronsko pošto, pismi ter telefonskimi klici ste nam sporočali in vlivali upanje, da bomo zmogli. Verjeli ste v naše izkušnje in strokovno znanje ter nam pokazali, da nam zaupate.

Ob prehodu v novo leto se želimo iskreno zahvaliti županoma občine Mengeš in Trzin, civilni zaščiti, vsem vrtcem in osnovnošolcem bližnjih šol, ki ste nam poslali voščilnice, svojcem za besede ali dejanja pozornosti do stanovalcev in osebja, Karitasu Mengeš, ekipi pohodnikov na Mengeško kočo, Mengeški godbi, prostovoljcem, župnikom za duhovno oskrbo, vsem glasbenikom, ki ste nas razveseljevali z melodijami izpod domskih balkonov, vsem podjetjem in posameznikom za donacije in še bi lahko naštevali. Hvala sosednjemu domu sv. Katarine, saj smo s sodelovanjem lepšali dneve stanovalcem obeh domov.

Res je včasih potrebno tako malo, da naredimo tako veliko, kajti najmanjše, drobne stvari so tiste, ki najbolj napolnijo srce.  Z optimizmom zremo v prihajajoče leto, polni upanja, da bo prineslo zdravja in sreče.

 

Ekipa Doma počitka Mengeš in enote Trzin